Скочи на садржај

Поштовани студенти,

Обавештавамо вас да ће поводом обележавања 55 година од оснивања Медицинског факултета и јубилеја – 50 година стоматологије бити одржан:

„ДРУГИ КОНГРЕСА ЛЕКАРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“

Конгрес ће бити акредитован као међународни и биће одржан у Косовској Митровици од 29. новембра до 1. децембра 2024. год.

Конгрес ће окупити преко 80 предавача из земље и иностранства, а очекујемо присуство преко 500 учесника.

Студентска сесија Другог Конгреса лекара Косова и Метохије је посвећена студентима медицине и стоматологије из земље и региона на којој ће бити презентоване оралне и постер презентације пријављених учесника. Поред дешавања на конгресу,  за студенте су организоване и посебне радионице, семинари и округли столови. Наравно студентима ће бити омогућено да присуствују свим предавањима као и  дешавањима  на Другом Конгресу лекара Косова и Метохије: Свечаној Академији поводом јубилеја факултета и свечаном отварању Конгреса, свечаној вечери, обиласку манастира на Косову и Метохији, као и окупљањима организованим од стране студентског парламента.

Позивамо све заинтересове студенте да се пријаве за учешће у организацији традиционалног студентског перформанса на свечаној Академији, попуњавањем пријаве.
Такође вас позивамо да активно учествујете на студентској сесији Конгреса са својим постер презентацијама попуњавањем регистрационог упитника.

Наша је жеља да заједно са вама, достојно и свечано, обележимо наш јубилеј и да у данима Конгреса, наш факултет, универзитет и град Косовска Митровица постану научно, медицинско и културно средиште земље и региона.